Printer Friendly Version Отварање директне авио линије на релацији Београд - Алања @ 23 June 2022 01:53 PM

Обавештавамо све грађане да је отворена нова авио линија компаније Аир Србија на релацији Београд - Алања која ће саобраћати 3 пута недељно до краја сезоне. 

Обављен је први лет на релацији Београд - Никола Тесла – Алања – Газипаша, Ербасом А319 којим је 144 српска путника отпутовало у Алању. Лет је  дочекан свечаношћу воденог накита, што је традиција у ваздухопловству. Заменик градоначелника Алање Февзи Аладиноглу, члан одбора Турске федерације хотелијера (ТУРОФЕД), председник Удружења туристичких оператера Алање (АЛТИД) Бурхан Сили, потпредседник Фондације за промоцију туризма Алање Мехмет Дахаоглу, као и менаџери аеродрома Газипаша присуствовали су церемонији. Прве путнике лета дочекали су и са црвеним каранфилима, воћем и разним посластицама. 

Почасни конзул Србије у Алањи Октај Караџа, који је учествовао у првом лету из Београда, изјавио је да се односи Турске и Србије развијају све више из дана у дан и да ће овај лет играти важну улогу у даљем јачању односа. Караџа је рекао да су успостављени и побратимски односи између Новог Сада (европске престонице културе) и Алање. Остало је још потписивање споразума за путовање са личним картама које ће сигурно утицати на повећање броја путника у наредном периоду. 

Мехмет Дахаоглу, заменик председника Фондације за промоцију туризма Алање је рекао да су вести о овом лету дошле пре три месеца, током састанка са водећим туроператерима на сајму одржаном у Србији. Српски гости ће за сада бити у прилици да 3 пута недељно путују за Алању до краја летње сезоне, а верујем да ће се број летова повећати у наредном периоду изјавио је Дахаоглу.