Printer Friendly Version Побратимљење Новог Сада и Алање @ 20 June 2022 02:22 PM

20.06.2022.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Општине Алања из Турске Адем Мурат Јуџел потписали су Писмо о намерама о успостављању сарадње између два града, у присуству амбасадора Републике Турске у Београду Хамија Аксоја и Амбасадора Србије у Турској Зорана Марковића, као и почасног конзула РС у Алањи, Октаја Караџе. 

Вучевић је нагласио да је Алања први град из Турске с којим Нови Сад прави овакав вид сарадње и да је ово само још једна потврда добрих односа две државе. Србија има стратешки интерес да има најбоље могуће односе са Турском јер она има добре односе са земљама које данас званично зовемо Западни Балкан. Не заборавимо да је Турска један од највећих инвеститора у Србији, то је нешто што мора да се цени.
 
Председник Општине Алања Адем Мурат Јуџел напоменуо је да је направљен први корак ка успостављању трајног пријатељства између Алање и Новог Сада. Потписивање Писма о намерама и успостављању сарадње како бисмо помогли једни другима у области културе, туризма, историје, спорта и образовања је велики корак. Алања скоро 30 година размењује братске односе са градовима у више од 20 градова широм света као што су Литванија, Немачка, Русија, Пољска, Финска, Северна Македонија, Кина и Украјина рекао је Јуџел.