Printer Friendly Version Промоција српског туризма у Анкари - B2B састанци са турским туристичким агенцијама @ 25 May 2022 05:06 PM

У оквиру ширих активности промоције нашег туризма, под покровитељством Туристичке организације Србије и туристичке организације Београда, амбасадор Зоран Марковић данас је у Анкари отворио B2B сусрет представника српских, односно београдских, туристичких агенција са турским агенцијама из Анкаре.

Амбасадор Марковић је истакао да је све јача сарадња у области туризма резултат укупних билатералних односа, које оцењујемо као најбоље у 140 година дугој историји односа Србије и Турске, пре свега захваљујући међусобном разумевању и поверењу између два председника.

Марковић је додао да је Анкара ново тржиште за српски туризам и да наша земља и оно што нудимо је посебно интересантно за житеље овог дела Турске. Сдруге стране, и оно што Анкара нуди нашим туристима, као и близина Кападокије представља разлог да се директна авио линија између две престонице, успостављена крајем прошле године, одржи, што би представљало несумљив допринос даљем зближавању и међусобном упознавању два народа.

Присутнима су се обратили и директорка туристичке организације Србије госпођа Марија Лабовић и директор туристичке организације Београда господин Миодраг Поповић. Овом приликом, госпођа Ивана Серт је именована за специјалног промотера београдског туризма у Турској, те ће с обзиром на њену популарност, овај чин представљати посебан допринос даљој популаризацији наше туристичке понуде.

Скупу су поред представника турских и српских агенција, присуствовали и представници Привредне коморе Србије и Туркиш Ерлајнса.