Printer Friendly Version 8 Балкан Панорама филм фестивал у Измиру @ 23 May 2022 12:01 PM
На позив Др Сали Салинија, директора  "8-ог Балкан Панорама филм фестивала", амбасадор Зоран Марковић је присуствовао његовом отварању 21. маја о.г. у Измиру.
 
На овом фестивалу, у периоду од 21. до 27. маја биће приказан низ филмских остварења из нашег региона, а међу њима и нови филм нашег просваљеног филмског редитеља Срђана Драгојевића.
 
 
Такође на позив Др Салинија, отварању фестивала присуствовао је и господин Јован Пејчић, директор чувеног "Тамбурица феста" из Новог Сада, чији је краткометражни филм о улози тамурица у нашој култури у вечери отварања Балкан панорама фестивала имао запажену гледаност, а ради аутентичности презентације овог дела нашег културног наслеђа, цео догађај је увеличао полусатни концерт женског тамбурашког оркестра из Новог Сада.
 
 
Овом приликом, амбасадор Марковић и господин Пејчић су уручили специјално ручно израђене тамбурице заменику министра културе Републике Турске господину Ахмету Демирџану, градоначелнику града Измира господину Тунч Сојеру и градоначелнику изирске општине Буђа господину Ерхану Киличу, који су и покровитељи овог фестивала.  
 
"Балакан филм фестивал" је као и претходних седам, и ове године био изванредна прилика за промоцију наше културе, музике и филма.