Printer Friendly Version Селаковић: Односи Србије и Турске достигли највиши ниво у новијој историји @ 8 April 2022 02:21 PM
08. апр 2022.
 
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Турске ХамијемАксојем. 
Констатујући да су наши билатерални односи достигли можда највиши ниво у новијој историји, Селаковић је истакао да таквој сарадњи значајно доприносе изузетни лични односи председника Александра Вучића и РеџепаТајипаЕрдогана.
 
Министар је оценио да одличне политичке односе две земље прати и развијена економска сарадња, и у том контексту поздравио бројне турске инвестиције у нашој земљи, као и континуирани интерес турских инвеститора за улагање у српску привреду.
 
Имајући у виду стабилно пословно окружење и привлачни инвестициони амбијент, Селаковић је навео да ће Србија  обезбедити дугорочну подршку турским инвеститорима у спровођењу пословних намера, како у поступку реализације инвестиционих пројеката, тако и у заштити стечених права инвеститора.
 
Поред турских инвестиција, министар је казао да је веома важно што Турска помаже реализацију инфраструктурних пројеката, попут аутопута Београд-Сарајево-Београд.
 
Такође, Селаковић је поздравио отварање авио линија Београд-Анкара, Ниш-Истанбул, и најаву линије Краљево-Истанбул, констатујући да то доприноси бржем и бољем повезивању две земље.
 
Селаковић је подвукао да су наши приоритети унапређење добросуседске сарадње и повезивање региона, казавши да Турску сматрамо важним фактором стабилности у региону, и да смо спремни на заједнички рад у промовисању значаја регионалног мира и стабилности.
 
Извор/Фото: www.mfa.gov.rs