Printer Friendly Version Наступ фолклорног ансамбла Свети Ђорђе из Београда у оквиру манифестације „Бурса – културна престоница туркијског света“ @ 31 March 2022 08:38 AM
31.03.2022.
 
У оквиру манифестација које се одржавају у Бурси, као „културне престонице туркијског света за 2022. годину“, одржано је свечано отварање где су свој ревијални наступ имала културно уметничка друштва из 15 земаља са преко 700 учесника. 
 
Републику Србију, нашу традицију и културу, овом приликом представљао је фолклорни ансамбл „Свети Ђорђе“ из Београда својим младим ансаблом од 12 чланова, на челу са председником Луком Тешановићем. Ово није први наступ наших фолклорних ансабала у овом турском граду и добро познати домаћој публици. Пре неколико година анасабл „Иво Лола Рибар“ је забележио велики успех освојивиши прво место и од тада, наша културно уметничка друштва су редовно позивана и радо су виђени гости пред турском публиком. 
 
Пред наступ, наше момке и девојке поздравио је амбасадор Републике Србије у Р.Турској Зоран Марковић у пратњи почасног конзула Зарифа Алпа.