Printer Friendly Version REPUBLICKI REFERENDUM RADI POTVRDJIVANJA AKTA O PROMENI USTAVA R. SRBIJE @ 3 December 2021 01:02 PM
Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (25. decembar 2021. godine), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećem republičkom referendumu glasati u inostranstvu.
 
Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime, prezime i ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati na predstojećem republičkom referendumu i potpis podnosioca zahteva.
 
Diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije kome je podnet zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da birač želi da glasa prema mestu boravišta u inostranstvu, na propisani način dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u zemlji, koja o tome donosi rešenje.
 
Svi gradjani koji zele da se prijave za glasanje na referendumu moraju popuniti obrazac i zajedno sa skenom pasosa dostaviti oba na mejl adresu ambasade embserank@gmail.com
 
Prijavu je moguce poslati do subote 25. decembra, do 22h. 
Ukoliko bude preko 100 prijavljenih glasaca, DKP Ankara ce otvoriti glasacko mesto.