Printer Friendly Version ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ТУРИСТИЧКЕ ПРОМОЦИЈЕ БЕОГРАДА И СРБИЈЕ @ 15 October 2021 10:34 AM

15.10.2021. 

У четвртак, 14. октобра 2021. године у Амбасади Р. Србије у Анкари одржан је пријем поводом Туристичке промоције Београда и Србије са око 150 званица, међу којима су били представници Дипломатског кора у Анкари, представници ТОС и ТОБ из Србије, као и представници познатијих туристичких агенција из Анкаре, авио компанија – Туркиш Еирлајнс и Анадолу Џет као и представници српске дијаспоре.

Званицама су се првенствено обратио Амбасадор Зоран Марковић, који је свима објавио да је постигнут договор између два председника, Александра Вучића и Реџепа Т. Ердогана који ће се имплеменирати у најскоријем периоду и према ком ће се за улазак у Србију и Турску користити само личне карте (не и пасоши), што ће бити корак даље у већ одличним билатералним односима које су Србија и Турска успоставиле. Ово је корак који ће засигурно утицати на повећање турситичких посета у оба правца. Амбасадор је званице обавестио и да је дошло до договора око успостављања директне линије на релацији Београд – Анкара.

Представник Анадолу Џета, Шамил Караташ је такође истакао важност отварања нове линије са аспекта интереса компаније, као и да ће за почетак, бити организована два лета недељно, петком и недељом јер су очекивања да ће директни лет на релацији Београд – Анкара постати доста затупљен и тражен, са тенденцијом да се број дана недељних летова повећа.

Диркеторка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић исткла је значај турског тржишта за туризам Србије, и посебно се осврнула на предности које Србија као туристичка дестинација може да пружи, почевши од чињенице да постоји безвизни режим, да је Србија земља са повољном климом и доступна за посете током целе године.

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београа истакао је да ће отварање директне линије на релацији Београд – Анкара отворити још једно турско тржиште, поред Истанбула, што ће свакако значајно повећати број гостију и посета Србији. Подсетио је да је Београд град који никад не спава, и да се број задовољних туриста из Турске свакодневно повећава.

У име туристичке промоције Србије и Београда у Анкари, на капијама Амбасаде која се налази у строгом центру града и једним делом на главном Ататурк булевару (део протоколског пута) постављни су постери са сликама различитих градова, планина и природних лепота и културних знаменитости Србије који изазију велику пажњу пролазника.

Сам догађај су својим преформаном красиле прве виолине Београдске филхармоније, Тијана и Ксенија Милошевић.

Видео са пријема можете погледати на https://www.youtube.com/watch?v=uJyDaHb8QaY