Printer Friendly Version 17-ДНЕВНИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ТУРСКОЈ @ 27 April 2021 08:54 AM

27 април 2021.

Обавештавамо све грађане да је у Турској ступио на снагу 17-дневни полицијски час, који ће бити на снази од четвртка, 29. априла од 19 часова до понедељка 17. маја, 05 часова као мера превенције и борбе за субијање вируса КОВИД 19. 

У данима полицијског часа, супермаркети, радње, месаре, пиљарнице и пекаре моћиће да раде у периоду од 10 до 17 часова од понедељка до суботе. Иста сатница важи и за доставу на кућну адресу из свих маркета. Недељом ће све бити затворено. Ресторани, кафићи и посластичарнице могу да раде само доставу као и до сад, нема услуживања гостију у објектима.

До краја месеца Рамазана, до 13. маја ресторани могу вршити доставу 24 часа, а након 13.маја достава хране биће до 01 час.

Међуградска путовања су такође део забране кретања. Иста ће бити могућа само уз добијање специјалне дозволе за кретање из одређених разлога. Резервације и сви смештајни капацитети моћиће да пружају услуге само грађанима који имају путну дозволу.

Странци и туристи који се нађу у земљи привремено/у оквиру туристичких активности су изузети од свих ограничења полицијског часа.

Сви страни држављани који имају регулисан боравак у Турској морају поштовати нове мере, у супротном подлежу правним мерама за било каква кршења полицијског часа. Када је реч о међуградском превозу, уз потребне дозволе, радиће се са 50% капацитета.

Авионски саобраћај се несметано наставља. За сва путовања обавезно је узимање ХЕС кода.

Напомена: за улазак у Р. Турску потребан је негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, као и попуњавање формулара на https://register.health.gov.tr/ ради добијања ХЕС кода који је потребан за све врсте путовања (ваздушни, друмски, поморски) као и за улазак у поједине радње, тржне центре, музеје и друге институције и установе. 

Потврда о вакцинацији било којом вакцином неће бити прихваћена уместо негативног ПЦР теста.

Амбасада ће наставити са радом уз поштовање свих изречених мера. Странке ће се примити искључиво у претходно телефонски заказаним терминима у хитним случајевима. Молимо да нас за све информације и  заказивања контактирате на 0312 426 02 36 и путем маил адресе embserank@gmail.com