Printer Friendly Version МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА МИНИСТАРСКОМ САСТАНКУ ПРОЦЕСА САРАДЊЕ ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ @ 6 November 2020 11:37 AM

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић учествовао је на неформалном састанку министара иностраних послова земаља учесница Процеса сарадње у југоисточној Европи, који је одржан 6. новембра 2020. године у Анталији у склопу турског председавања овом регионалном инцијативом, а у контексту разматрања теме "Начини сарадње у југоисточној Европи засновани на искуству са пандемијом Ковид 19 у региону".

 

Састанак је представљао прилику за изношење наше позиције у вези са веома актуелном темом скупа, као за одржавање трилатералног министарског састанка Србија-Турска-БиХ, као и низ билатералних сусрета који су одржани на маргини. Посебан значај имао је састанак са домаћином, турским министром иностраних послова Мевлутом Чавушоглуом, на којем је потврђено традиционално пријатељство, реафирмисан висок ниво билатералних односа и размотрене могућности за њихово продубљивање.