Printer Friendly Version ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ВЕЗАНО ЗА ПУТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ @ 16 July 2020 03:09 PM

16.07.2020.

Обавештавамо све држављане Републике Србије који планирају да туристички посете Републику Турску у наредном периоду, да Република Турска не покрива болничко лечење у случају да се неко зарази вирусом Ковид 19.

При доласку на летовање потребно је да уплатите путно здравствено осигурање које покрива лечење Ковид 19.

У Србији једина осигуравајућа кућа која покрива целокупно лечење Ковид 19, и то у износу до 30.000,00 € јесте „Дунав осигурање“. При куповини путног осигурања потребно је назначити да желите пакет осигурања који подразумева лечење Ковид 19. За све даље информације потребно је да контактирате осигуравајућу кућу „Дунав осигурање“.

Такође једна од осигуравајућих кућа која у Србији делимично покрива лечење Ковид 19 је "ДДОР Нови Сад", и све друге које имају понуду осигурања које укључује лечење Ковид 19.

Трећа опција коју можемо предложити грађанима јесте, уколико свој пакет осигурања не обезбеде у Србији, то ураде по приспећу у Републику Турску. Наиме приватна осигуравајућа кућа „Güneş Sıgorta“ (Гунеш сирота) покрива трошкове лечења извазване Ковид 19. Више информација, као и цене осигурања можете видети на веб страници линк, где попуњавањем својих података и одабиром пакета осигурања (највећи пакет покрива износ до 7.000,00 €) можете видети цену за одређен број дана који унесете. Уколико се одлучите за ову опцију, саветујемо да куповину извршите директно у пословници по доласку у Турску где ћете плаћање извршити у турским лирама.