Printer Friendly Version МИНИСТАР ДАЧИЋ: ДЕЦА, СТУДЕНТИ И ЉУДИ НА ЛЕЧЕЊУ ПРИОРИТЕТ ЗА ЕВАКУАЦИЈУ @ 21 March 2020 11:16 AM

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће деца, ученици, студенти, као и грађани који се налазе на службеном путу или лечењу бити приоритет за евакуацију из иностранства након затварања државних граница због пандемије корона вируса.

Он је за Радио-телевизиију Србије рекао да ће туристи који су отпутовали у иностранство након затварања граница и проглашења ванредног стања бити "на дну листи приоритета" за ту врсту евакуације.

 Дачић је казао и да је синоћ организованим летом из Амстердама из Холандије евакуисано 144 грађана Србије, међу којима нису били само млађи људи, него и једна старија особа. Он је оценио да се "цела спољна политика земље тренутно своди на борбу против ЦОВИД 19" и још једном позвао грађане да слушају препоруке Владе Србије. Дачић је указао и да је кризна ситуација показала ко су прави пријатељи Србије, и додао да се ради на продубљивању сарадње са Кином, од које се, како је навео, очекује "барем још десет теретних авиона" са медицинском помоћи. "Европа гледа пре свега своје интересе. То је добра ствар за нас, јер и ми треба да гледамо своје интересе", рекао је.