Printer Friendly Version ПОЈАШЊЕЊЕ - ИЗБОРИ ЗА ПОСЛАНИКЕ -ПРИЈАВА ГЛАСАЧА ДО 4. АПРИЛА 2020. @ 5 March 2020 09:36 AM

1. Држављани Републике Србије који су већ уписани у јединствени бирачки списак могу да поднесу захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству.

2. Држављани Републике Србије који нису уписани у јединствени бирачки списак, а желе да гласају у ДКП, паралелно са Захтевом за упис у бирачки списак да ће бирач гласати у иностранству, потребно је да попуне и Захтев за упис у јединствени бирачки списак.

Подношење захтева се може вршити на два начина:

1. У просторијама Амбасаде Републике Србије у Анкари на адреси Yazanlar Sokak No. 1, Kavaklidere/Cankaya. Приликом попуњавања захтева потребно је приложити (показати на увид) документ за утврђивање идентитета (важећа путна исправа - пасош, лична карта или возачка дозвола коју је издао надлежни орган Републике Србије).

2. Путем е-маил-а (embserank@gmail.com), тако што ће се доставити скенирани и потписани захтев / захтеви заједно са скенираним личним документом Републике Србије. Формуларе је могуће преузети на следећим линковима: zahtev_za_upis_u_biracki_spisak_podatka_da_ce_birac_glasati_u_inostranstvu

zahtev_za_upis_u_biracki_spisak

НАПОМЕНА: За додатне информације грађани се могу обратити Конзуларном одељењу Амбасаде путем телефона 0312 426 0236, или на напред поменути мејл Амбасаде.