Printer Friendly Version МИНИСТАР ДАЧИЋ СЕ СУСРЕО У АНТАЛИЈИ СА ТУРСКИМ МИНИСТРОМ ЧАВУШОГЛУОМ @ 11 August 2019 02:47 PM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас, 11. августа.2019, у Анталији са министром спољних послова Републике Турске Мевлутом Чавушоглуом. Изразивши задовољство тиме да сусрети два министра постају традиционални, Министар Дачић је на почетку разговора искористио прилику да свом колеги честита Курбански бајрам.

 

Током разговора рамењена су мишљења о свим битнијим билатералним и регионалним питањима и наглашено је да су билатерални односи на највишем нивоу у историји дипломатских односа две државе, али да постоји још простора за њихово унапређивање. Док је на регионалном нивоу закључено да обе државе имају за циљ очување стабилитета и остваривање просперитета региона. Министар Дачић је упутио отворени позив за посету Србији свом турском колеги у време када то њему буде одговарало надајући се да би то могло бити приликом предстојеће посете председника Р. Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији или током заседања ГС УН током септембра ове године.

На крају сусрета министар Чавушоглу поклонио је министру Дачићу дрес фудбалског клуба Малатијаспор с којим ће Партизан играти утакмицу 15. августа.