Printer Friendly Version Драган Марковић - Палма у посети Анкари @ 15 March 2018 08:05 AM

 

Председник Скупштине града Јагодина, лидер "Јединствене Србије" и дугогодишњи Народни посланик Драган Mарковић - Палма боравио је 13. марта у посети Анкари, у организацији и на позив посланика АКП из Бурсе у Великој народној скупштини, Хусејина Шахина. Господин Марковић Палма претходног дана у Истанбулу је имао низ сусрета са значајним турским привредницима.

У Анкари се сусрео са замеником генералног директора АКП за међународне односе Мехдијем Екером, председником Групе пријатељства у Великој народној скупштини др Мустафом Исеном, као и са председником Парламентарне комисије за ЕУ питања, Гулпинаром. Примио га је и заменик премијера Хакан Чавушоглу, те напослетку и председник Велике народне скупштине Турске, Исмаил Кахраман.

У свим разговорима обострано је исказано задовољство тренутним врло високим нивоом односа између две земље. Господин Марковић позвао је турске привреднике да појачано улажу у Србију и заложио се за повећање робне размене која је тренутно на нивоу око 900 милиона евра. И заменик премијера Чавушоглу и председник Велике народне скупштине Кахраман истакли су кључни значај Србије за цео Балкан и исказали спремност Турске за даљи развој односа на свим пољима. Без развоја односа са Србијом не може бити речи о развоју односа Турске са Балканом-врло је значајна порука коју је дао професор др Мустафа Исен, председник Групе пријатељства са Србијом у Великој народној скупштини Турске.