Printer Friendly Version Информација о расписаним конкурсима за суфинансирање пројеката удружења и организација Срба из региона и дијаспоре @ 21 March 2017 10:09 AM

На основу Одлука бр. 11/2017-01 и бр. 12/2017-01 од 7. марта 2017 првог потредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, расписани су конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, и матичне државе и дијаспоре.

Конкурси су отворени од 13. марта до 03. априла 2017.

На конкурсу могу да учествују пројекти који се могу сврстати у једну од седам области:
1) Подршка организацији школа, кампова и едукативних радионица намењених дечијем и омладинском узрасту - скраћено: ШКОЛЕ.
2) Подршка изради и аквизицији уџбеника, књига и дидактичких средстава намењених школама и библиотекама Срба у региону - скраћено: КЊИГЕ.
3) Подршка организовању манифестација, омладинско - спортских и културно - уметничких догађаја и приредби у региону и матичној држави - скраћено: МАНИФЕСТАЦИЈЕ.
4) Подршка пројектима медија, медијске писмености и дигиталне комуникације који су намењени Србима у региону - скраћено: КОМУНИКАЦИЈА.
5) Подршка пројектима издавачке и књижарске делатности који јачају везе и матичне државе и Срба у региону - скраћено: ИЗДАВАШТВО.
6) Подршка пројектима који доприносе заштити права и интереса држављана Р. Србије и Срба у региону (правна помоћ, статусна подршка у матичној и држави пријема, подршка организовању, истраживања) - скраћено СТАТУС.
7) Подршка пројектима који доприносе унапређењу економске сарадње Р. Србије и Срба у региону - скраћено ЕКОНОМИЈА.

Право учешћа на конкурсу имају:
1) организације, удружења грађана припадника српске заједнице из региона;
2) регистрована удружења грађана са седиштем у Републици Србији.

Право учешћа на конкурсу немају:
1) директни или индиректни корисници буџетских средстава;
2) појединци;
3) привредни субјекти.

Текст конкурса, Смернице за подносице пројеката и Образац за пријаву и писање предлога пројеката и Образац за предлог буџета могу се преузети на презентацији Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону на следећем линку: http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/