Printer Friendly Version Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије 5. октобра боравио у званичној посети Турској @ 8 October 2016 01:50 PM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић боравио је 5. октобра у званичној посети Анкари током које се састао са високим турским званичницима.

У одвојеним разговорима са председником Владе Турске Бинали Јилдиримом и вршиоцем дужости председника Велике народне скупштине Турске Акифом Хамзачебијем констатовани су одлични билатерални односи две земље.

Изражена је обострана жеља за њихово даље унапређење у свим областима - политичкој, парламентарној и економској сарадњи.

Постигнута је сагласност о потреби одржавања састанка две владе, трилатералног састанка трговинског комитета Турска, БиХ, Србија и Пословног форума.

Турска страна посебно је истакла да неће ништа учинити против интереса Србије коју сматра најзначајнијом земљом региона, посебно значајном за његову стабилност, која је такође и важан турски партнер.

У разговору првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића и министра иностраних послова Турске Мевлута Чавушоглуа констатована је обострана опредељеност за даљи развој политичке, економске, културне билатералне сарадње, као и оне у области енергетике и туризма. Договорена је и интезивнија сарадња дипломатских академија.