Printer Friendly Version НОВИ НАЧИН РАДА СА СТРАНКАМА-ПРИМЕНА ЧЛАНОВА 9, 103. И 207. ЗАКОНА О УПРАВНОМ ПОСТУПКУ @ 9 June 2016 09:27 AM

Дана 8.6.2016 године почела је примена чланова 9, 103. и 207 Закона о управном поступку. Одредбе наведених чланова предвиђају да је орган који врши увид у податке о чињеницама неопходним за одлучивање, дужан да по службеној дужности прибавља и обрађује чињенице о којима се води службена евиденција. Од странке ће се убудуће захтевати само достављање података неопходних ради њене идентификације и достава докумената која потврђују чињенице о којима се не води службена евиденција у Р. Србији.
Сходно наведеном, од странке која Амбасади приступи ради пријема, утврђивања и отпуста из држављанства, пријаве рођења детета, пријаве брака и промене личног имена, биће тражено да приложи идентификациони докуменат, попуни предвиђени образац и уплати прописану таксу.
У случају обраћања странке са захтевом за издавање путног листа или закључења брака, Амбасада  ће сама прибавити податке о којима се води службена евиденција.
У складу с одредбама поменутих чланова странка може да, уколико жели, сама достави потребна документа о којима се води службена евиденција