Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ У ТУРСКОЈ ПОВОДОМ НОВОГ ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У АНКАРИ, 13. МАРТА @ 13 March 2016 08:03 PM

 

Амбасада Републике Србије у Анкари, у складу са укупном сложеном безбедносном ситуацијом у Турској и опасности од  терористичких напада, саветује грађанима Србије који по разним основама путују и  бораве у Анкари и другим градовима у Турској, појачан опрез, односно избегавање осетљивих локација, посебно у јавном превозу, на аутобусним станицама, у близини полицијских и војних станица, на местима јавног окупљања и сл, како у главном граду Турске, тако и другде. Када се ради о Анкари, ово се посебно односи на централни градски трг "Кизилај".

Посебан безбедносни ризик по наше грађане представља свако евентуално путовање у градове на југоистоку Турске, као и у области у близини сиријске и ирачке границе.

Позивају се грађани Србије на боравку у Турској да се јаве Амбасади у Анкари и Генералном конзулату у Истанбулу,  ради адекватне и освежене евиденције, како би  комуникација са нашим грађанима у кризним ситуацијама била још ефикаснија.

Амбасада изражава своје саучешће Турској и њеним грађанима поводом новог губитика људских живота у терористичком нападу у Анкари 13. марта.