Printer Friendly Version ОДРЖАНА СЕДНИЦА ТРИЛАТЕРАЛНОГ ТРГОВИНСКОГ КОМИТЕТА СРБИЈА-ТУРСКА-БИХ У АНКАРИ, 18. АВГУСТ 2015. @ 18 August 2015 08:35 PM

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић, састали су се данас у Анкари, у оквиру Трилатералног економског комитета Србије, БиХ и Турске, са министром економије Нихатом Зејбекчијем, а примио их је и премијер Ахмет Давутоглу.

Потписан је Пословник о раду Трилатералног економског комитета Србије, БиХ и Турске, којим су утврђени циљеви рада и активности у наредном периоду, а као приоритетне области за унапређења економских односа три државе дефинисане су енергетика, инфраструктура, пољопривреда и производња хране и туризам.

Учесници економске трилатерале договорили су се и да у Истанбулу буде отворено заједничког трговинско – туристичко представништво Србије и БиХ, чије ће оснивање финансирати Влада Турске. Давутоглу и Зејбекчи истакли су притом да су Србији и БиХ на располагању сва економска представништва Турске у свету, у циљу проналажења нових тржишта и потенцијалних инвеститора.

Такође је договорено да у октобру ове године у Сарајеву буде одржан велики бизнис форум привредника из Србије, БиХ и Турске.