Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ ИСТАНБУЛСКЕ ПОЛИЦИЈЕ, ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ИСТАНБУЛУ И АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У АНКАРИ ПОВОДОМ ОПАСНОСТИ ОД МОГУЋИХ ТЕРОРИСТИЧКИХ НАПАДА У ТУРСКОЈ-28. 07. 2015. @ 28 July 2015 01:00 PM

Полиција града Истанбула је поводом најновије безбедносне ситуације у Републици Турској на свом званичном интернет сајту објавила саопштење у коме се позивају грађани Истанбула на појачану опрезност од могућих бомбашких напада у граду. Сходно саопштењу, процењује се да би одређене терористичке групе у наредним данима могле да покушају са извођењем бомбашких напада на територији Истанбула. Као маркиране мете наводе се прометна јавна места, као што су метро станице Јеникапи, метро станица Таксим и целокупно подручје Таксима, али и аутобуске станице, државне установе, полицијске станице, снаге безбедности и њихова возила, јавни објекти и др. места окупљања великог броја грађана. Грађани се позивају да уколико примете сумњиве предмете и/или неуобичајено понашање појединаца о томе одмах обавесте полицију.
С тим у вези, Генерални конзулат Републике Србије у Истанбулу апелује на грађане Републике Србије, који по било ком основу бораве у Истанбулу, да се са пажњом односе према наведеном и, уколико је то могуће, избегавају поменута места, као и на друге начине повећају мере своје личне безбедности.


Амбасада Србије у Анкари, у складу са укупном сложеном безбедносном ситуацијом у Турској, опасности од могућих терористичких напада и саопштењем истанбулске полиције, саветује грађанима Р. Србије који по разним основама бораве у Истанбулу и другим градовима у Турској, појачан опрез, односно избегавање осетљивих локација, посебно у јавном превозу, на аутобусним станицама, у близини полицијских станица, на местима јавног окупљања и сл, како у том граду, тако и другде.