Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ МАЈА ГОЈКОВИЋ У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ ТУРСКОЈ @ 14 April 2015 01:33 PM

13-14. април


Председник Народне скупштине Маја Гојковић боравила је у званичној посети Турској, током које се састала са председником Велике народне скупштине Турске Џемилом Чичеком, председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и премијером Ахметом Давутоглуом. У разговорима  су разматрани сви аспекти билатералних односа и истакнуто је да две земље имају јасан интерес да се односи унапређују у различитим областима, а посебно на пољу економије, трговинске размене, као и у области инфраструктуре.

 

Председник српског парламента је поручила да њена посета Турској сведочи о жељи за унапређењем односа и представља корак ка интензивирању сарадње на политичком и економском плану, као и на нивоу парламената.

 


Током посете је потписан Протокол о сарадњи између два парламента, који ће омогућити јачање интерпарламентарног дијалога, размену информација и ставова о питањима који се односе на билетералне односе, као и регионалним и међународним питањима.