Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ @ 20 May 2014 08:52 AM

АМБАСАДЕ  РЕПУБЛИКЕ  СРБИЈЕ У АНКАРИ
ПОВОДОМ  НЕЗАПАМЋЕНИХ  ПОПЛАВА У СРБИЈИ


Амбасада Републике Србије у Анкари  са жаљењем и овим путем обавештава уважену  турску јавност о  последицама катастрофалних поплава, које су задесиле нашу земљу, Републику Србију, у којима је дошло до губитка људских живота и причињавања огромне материјалне штете. Десетине хиљада људи евакуисано је из својих домова и  смештено у колективне прихватне центре. Услови смештаја су тешки и постоји могућност појаве разних болести и других здравствених проблема. Уништени су усеви, куће, путеви, школе.
Имајући у виду да смо се суочили са највећом природном катастрофом у  историји, Амбасада  жели да позове све људе добре  воље у Турској, институције и организације, да, у складу са могућностима,  помогну становништву у Републици Србији.  У ту сврху отворен је посебан наменски рачун Амбасаде  - DENIZBANK INSTRUKCIJA ZA UPLATU POMOĆI

Beneficiary’s bank: DENİZBANK MEŞRUTİYET ŞUBESİ
Beneficiary’s name: SIRBİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ANKARA
Beneficiary’s account number: 1685-7560881-351
Beneficiary’s IBAN number: TR58 0013 4000 0075 6088 1000 05
Currency code: TRY

Могуће је извршити уплате и директно на рачун Министарства финансија у Србији, а може се користити и „Pay Pal“ систем, о чему се упутства налазе на нашој интернет страници, www.ankara.mfa.gov.rs Свака уплата је драгоцена, као што су драгоцени и сви други облици помоћи, попут одеће, ћебади, хигијенских средстава и другог. За процедуру донирања лекова и медицинске опреме молимо контактирати Амбасаду.


Захвални смо на свакој помоћи и доприносу у овом судбоносном тренутку и уверени смо да ће пријатељски турски народ чути наш апел.