Printer Friendly Version ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА У ПОПЛАВАМА У СРБИЈИ @ 17 May 2014 11:45 AM

16. мај 2014. године

У име Владе и Министарства спољних послова Републике Србије позивамо све заинтересоване који су у прилици да својим добровољним прилозима помогну угроженом становништву и санирању штете од поплава у Србији. Материјална помоћ се може и лично доставити Амбасади. Црвени крст Републике Србије је обавестио да су у овом тренутку најпотребнији душеци, постељина, кревети на расклапање, пелене за децу и одрасле, чарапе, веш, дечја одећа, батеријске лампе, средства за хигијену (сапун, тоалетни папир, папирни убруси, хигијенски улошци, четкице за зубе, зубне пасте...), асепсол ознаке 5П, гумене чизме и сл.

За информације о донирању лекова и медицинске опреме, потребно је обратити се Амбасади.

Истовремено, захваљујемо свима који су се јављали и понудили помоћ.

Вашу финансијску помоћ можете донирати посредством наменског жиро-рачуна, који је Амбасада Републике Србије у Анкари отворила специјално за потребе прикупљања хуманитарне помоћи за помоћ жртвама и санацију последица поплава у Србији - DENIZBANK INSTRUKCIJA ZA UPLATU POMOĆI

Beneficiary’s bank: DENİZBANK MEŞRUTİYET ŞUBESİ
Beneficiary’s name: SIRBİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ANKARA
Beneficiary’s account number: 1685-7560881-351
Beneficiary’s IBAN number: TR58 0013 4000 0075 6088 1000 05
Currency code: TRY

Новчана помоћ ради збрињавања угроженог становништва Србије и санирања последица поплава може се упутити на следећи жиро-рачун, који је у сврху отклањања последица ванредних околности поплаве отворила Влада Републике Србије. Помоћ се може донирати на девизни жиро-рачун 01-504619-100193230-000000-0000 – Министарство финансија – Управа за трезор, Београд – наменски девизни рачун за уплату средстава за отклањање последица од поплава, EBAN код – RS35908504619019323080.  За више информација контактирати Амбасаду.

Инструкције за уплату - http://mfa.rs/uplata_deviza.pdf

Новчане донације за помоћ жртвама поплава се могу упутити и коришћењем PayPal сервиса на налог floodrelief@gov.rs који је отворен за ову намену. Инструкција за уплату овде - http://www.floodrelief.gov.rs/ (Напомена – уплата донације путем слања SMS поруке на број 1003 може се реализовати ИСКЉУЧИВО са телефонских бројева који припадају оператерима мобилане телефоније у Србији)

Превознике хуманитарне помоћи обавештавамо да је због ванредног стања, превоз хуманитарне помоћи за поплављена подручја изузет из режима билатералних и мултилатералних уговора, тј. да ће се возила која превозе помоћ пропуштати на граничним прелазима у Србији без међународних дозвола и по убрзаном поступку, уз обавезу презентовање царинске потврде издате од стране Амбасаде или Генералног конзулата.