Printer Friendly Version МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ПОСЕТИО РЕПУБЛИКУ ТУРСКУ @ 18 March 2013 09:01 PM

6. март 2013. године

Министар правде и државне управе Републике Србије, Никола Селаковић, завршио је своју тродневну посету Турској, током које се састао са председником Велике турске народне скупштине Џемилом Чичеком, министром правде Садулахом Ергином и представницима највиших институција турског правосуђа.

Министри правде Србије и Турске, Никола Селаковић и Садулах Ергил, најавили су у Анкари јачање сарадње између правосуђа две државе, која ће ускоро бити озваничена потписивањем три важна уговора о сарадњи у грађанским и кривичним стварима.

Министри су након једно и по часовног састанка у Министарству правде Турске оценили да је њихов сусрет, током ког су разменили искуства и у области реформе правосуђа, велики корак ка унапређењу односа две државе. "Последњих година можемо рећи да је сарадња између Србије и Туске унапређена посебно у погледу економских и политичких односа. Покушавамо да је још више оснажимо посетама на високом нивоу, а ово је само једна од њих којом ћемо ојачати сарадњу између правосуђа две државе", рекао је турски министар правде.