Printer Friendly Version АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У АНКАРИ ПРОСЛАВИЛА ДАН ДРЖАВНОСТИ И ДАН ВОЈСКЕ @ 18 March 2013 08:57 PM

15. фебруар 2013. године

У Резиденцији Амбасадора Републике Србије у Анкари одржан је синоћ пријем поводом обележавања Дана државности и Дана Војске Србије, чији су домаћини били амбасадор Душан Спасојевић и изасланик одбране пуковник Горан Милишевић, са супругама Џастин Ен и Мирјаном.



Пријему се одазвало преко три стотине званица, међу којима су били високи званичници из света политике, дипломатског кора, еминентни новинари и представници научног и културно-уметничког миљеа Турске.

Почасни гост пријема поводом обележавања Дана државности и Дана Војске Србије био је министар националног образовања Републике Турске, Наби Авџи, који је истовремено и копредседавајући мешовитог економског комитета Србија-Турска.

Пријему је присуствовао велики број припадника Турских оружаних снага, које је предводио заменик министра одбране Републике Турске, генерал-потпуковник Умит Дундар, у пратњи неколико генерала и других високих старешина Турских оружаних снага.

Прослави Дана државности и Дана Војске Србије одазвали су се и бројни посланици Велике турске народне скупштине из свих политичких партија, међу којима и проф. др Сејит Сертчелик, председавајући Групе пријатељства Србија-Турска у турском парламенту.

Поред бројних амбасадора и званичника турског Министарства спољних послова, позиву на прославу националног дана Србије у Анкари одазвао се и Хикмет Четин, бивши председник турског парламента и министар спољних послова Турске.