Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИК ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ У ИСТАНБУЛУ НАСТАВЉА СВОЈУ ЗВАНИЧНУ ПОСЕТУ РЕПУБЛИЦИ ТУРСКОЈ @ 18 March 2013 08:56 PM

05. фебуар 2013. године

Другог дана своје званичне посете Републици Турској председник Томислав Николић учествовао је на Пословном форуму Србија-Турска и том приликом је позвао најутицајније приведнике две земље да сарађују и развијају односе на начин на који то чине српске и турске власти на високом и највишем нивоу.

Председник Николић је рекао труским привредницима да су им отворена су сва поља - енергетика, пољопривредна, текстилна или машинска индустрија, трговина и др. Привредницима је поручио и да ће имати подршку и у Влади и у Кабинету председника Србије, као и да ће Србија урадити све да отклони бирократске проблеме.

Николић је указао и да је развој што тешње сарадње Србије и Турске неопходан и то, како је истакао, посебно док две земље још нису ушле у Европску унију.
"Ми смо земља између Истока и Запада, о нас се отимају и једини и други. Наш је пут ЕУ, али морамо да живимо док не дође до тога, као што и Турска то чини", рекао је Николић.

Он је истакао да "нема Балкана без Србије, али ни Србија не може све на Балкану да уради без Турске".