Printer Friendly Version АМБАСАДОР СПАСОЈЕВИЋ У РАДНОЈ ПОСЕТИ ПРОВИНЦИЈИ И ГРАДУ ИЗМИР @ 18 March 2013 08:47 PM

29. новембар 2012.

Током данашње посете егејској провинцији и граду Измир амбасадор Спасојевић састао се са гувернером и замеником градоначелника, Џахитом Кирачом и др Сари Ајдоганом, као и са председником Привредне коморе Измира, Екремом Демирташом.

На састанаку са гувернером и представницима локалних власти амбасадор се упознао са привредним потенцијалима и културним особеностима Измира, једне од најразвијенијих префектура Турске. У разговорима је препознат обострани интерес за успостављање ближе сарадње са градовима и окрузима у Републици Србији.

У разговору са представницима трговинске коморе, амбасадор Спасојевић је упознао саговорнике са економским и инвестиционим потенцијалима Србије и иницирао сарадњу са привредницима и индустријалцима провинције Измир, са циљем унапређења свеукупних економских односа између Србије и Турске.

Амбасадор Спасојевић ће у наставку посете сутра посетити и Универзитет за економију Измира, који представља прву високошколску установу коју је Привредна комора Измира отворила у овој провинцији и Егејском региону уопште.

У пратњи амбасадора био је почасни конзул Републике Србије у Измиру, Метин Акдурак.