Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ СЕ САСТАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ ГУЛОМ У ОКВИРУ САМИТА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗА ЦРНОМОРСКУ ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ @ 18 March 2013 08:28 PM

26. јун 2012.

Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Истанбулу са председником Републике Турске, господином Абдулахом Гулом, у оквиру самита шефова држава Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC).

Председници Николић и Гул разговарали су о развоју сарадње, пре свега економске, између Србије и Турске. Турска је Србији још раније понудила помоћ за излазак из економске кризе, и то у виду инвестиција у инфраструктуру. Председник Гул је посебно истакао да Турска очекује од Србије да буде темељ мира и стабилности у овом делу Европе.

Председник Николић је рекао да добри односи две земље треба и даље да се унапређују, од чега ће интерес имати грађани обе државе. Он је додао да Србија придруживање Европској унији сматра својим стратешким циљем и да од тога неће одступити. Такође, рекао је да наша земља има огроман потенцијал у природним и људским ресурсима, који представљају њену компаративну предност, и да ће и даље градити мостове добросуседске сарадње и радити на томе да наша држава буде пре свега економски јака и просперитетна.

На челу Организације за црноморску економску сарадњу од 1. јула ће се наћи Турска, којој председавање баш на овом самиту треба да преда наша земља.

Прес служба председника Републике