Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ ИЗБОРА 2012 @ 18 March 2013 08:14 PM

ОБАВЕШТЕЊЕ ГРАЂАНИМА

23. април 2012. године

У складу са одредбама Закона о избору народних посланика, Закона о Јединственом бирачком списку и одредбама Упутства за спровођење избора, Републичка изборна комисија, на седници одржаној 14. и 15. априла 2012. године, донела је одлуку да се бирачко место у Амбасади Републике Србије у Анкари не отвори због малог броја пријављених грађана за гласање.

Према одредбама Упутства о спровођењу избора, за отварање бирачког места у земљи или иностранству тј. у дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије, потребно је најмање 100 гласача, што у овом случају није постигнуто.

Амбасади Републике Србије у Анкари се у предвиђеном року, закључно са 14. априлом у поноћ, пријавило укупно 25 лица, што није довољан број да се отвори бирачко место. 

С тим у вези, према обавештењу Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, сви грађани који су се пријавили за гласање у овој Амбасади, биће враћени на Јединствени бирачки списак у земљи, према пријављеном пребивалишту, где ће моћи да гласају, уколико у време одржавања избора буду у Републици Србији.