Printer Friendly Version БИЛАТЕРАЛНЕ ОДБРАМБЕНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ СА ТУРСКОМ @ 18 March 2013 08:01 PM

Државни секретар Министарства одбране Tања Мишчевић борави у службеној посети Републици Турској од 14. до 16. фебруара.

Сарадња у области одбране између Републике Србије и Републике Турске је у успону и такав тренд треба наставити у обостраном интересу, констатовали су државни секретар Тања Мишчевић и подсекретар Министарствa националне одбране Републике Турске генерал-потпуковник Умит Дундар на билатералним одбрамбеним консултацијама одржаним у Турској 15. фебруара 2012. године.

Посебно је истакнут значај ангажовања турске стране у пројекту конверзије дела војног аеродрома „Морава“ крај Краљева у цивилни.

У овој години сарадња ће се тежишно одвијати кроз размену посета високог нивоа, вежбе специјалних јединица, школовање и наставак пројеката покренутих у протеклом периоду. Обострано је констатован значај даљег унапређења војноекономске и војнотехничке сарадње.

Tоком посете државни секретар Мишчевић посетила је Подсекретаријат  одбрамбене индустрије Турске  и састала се са амбасадором Фатихом Џејланом, замеником подсекретара за безбедносну политику у Министарству спољних послова Републике Турске.

Државни секретар Мишчевић одржала је предавање на престижном Институту за економску политику Турске TEPAV о перспективама и изазовима Србије и земаља Балканa у процесу европских интеграција.