Printer Friendly Version САСТАНAК ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ МИРКА ЦВЕТКОВИЋА СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ РЕЏЕПОМ ТАЈИПОМ ЕРДОГАНОМ @ 18 March 2013 07:45 PM

17. новембар 2011.

Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић и председник Владе Турске Реџеп Тајип Ердоган сагласили су се данас у Истанбулу да две земље треба да наставе интензивне контакте на највишем политичком нивоу јер то представља добар сигнал и за продубљивање економских односа.

Премијер Цветковић је у изјави за агенцију Танјуг навео да је у разговору са Ердоганом изражена жеља да се решавају конкретна отворена питања, а то су, пре свега, унапређење економске сарадње у области пољопривреде и могућност извоза неких пољопривредних производа из Србије.



На састанку је било речи и о сарадњи у области инфраструктуре, пре свега о учешћу турских предузећа у финансирању изградње инфраструктурних објеката у нашој земљи, пренео је председник Владе Србије.

Он је саопштио да је наглашено да би обим трговинске размене између две земље, који сада на годишњем нивоу износи приближно 420 милиона долара, требало да у једном тренутку достигне две, па и три милијарде долара.

Такође, како је навео, поред економских питања разговарало се и о интензивирању културне сарадње и потписивању билатералног споразума о отварању културних центара – српских у Турској и турских у Србији.

Састанку је присуствовао амбасадор Републике Србије у Турској Душан Спасојевић.