Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИК ОДБОРА ЗА ИНОСТРАНЕ ПОСЛОВЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ ДРАГОЉУБ МИЋУНОВИЋ У ПОСЕТИ ТУРСКОЈ @ 18 March 2013 07:43 PM

28. октобар 2011.

Председник Одбора за иностране послове Народне скупштине Републике Србије др. Драгољуб Мићуновић завршава данас дводневну посету Републици Турској.

Мићуновић борави у Турској на позив Спољнополитичког одбора Велике народне скупштине Републике Турске Волкана Бозкира.

Током састанка у турском парламенту, саговорници су се сложили да је потребно интезивирати интерпарламентарну сарадњу између две земље. У том смислу, очекује се ускоро формирање групе пријатељства са Србијом у новом сазиву Велике народне скупштине Турске.

Осврћући се на питање Исламских заједница у Србији, Мићуновић је нагласио да је Србија секуларна држава, и да нема намеру да се меша у односе верских заједница и да исто тако ни друге државе не треба де се мешају у те односе.

Током посете Мићуновић се састао са члановима Одбора за односе са ЕУ турског парламента са којима је разговарао о процесу евроинтеграција Турске и актуелном тренутку преговарачког процеса Анкаре са Бриселом. У оквиру посете Мићуновић је разговарао са руководством Републиканске народне партије.