Printer Friendly Version МИНИСТАР ОДБРАНЕ ДРАГАН ШУТАНОВАЦ НА САСТАНКУ МИНИСТАРА ОДБРАНЕ ЗЕМАЉА СЕДМ @ 18 March 2013 03:54 PM

03. октобар 2011.

Министар одбране Драган Шутановац присуствовао је састанку министара одбране земаља СЕДМ који се 2. и 3. октобра одржао у турском приморском граду Анталији.

На маргинама конференције одржан је састанак са министром националне одбране Републике Турске Исметом Јилмазом.

Основне теме разговора два министра, коме је присуствоаво амбасадор Спасојевић, биле су развој билатералне сарадње у области одбране између две земље и конверзија војног аеродрома "Морава".

Министар Шутановац је после сусрета са турским колегом Исметом Јилмазом изјавио да ће конверзија војног аеродрома "Морава" крај Краљева, која се ради заједно са турском страном, бити завршена у току године а да ће први цивилни летови бити могући почетком 2012. и да се очекује да већ следеће године први авиони цивилног ваздухопловства полете са аеродрома.

"Србија са Турском у последње четири године гради изузетно квалитетне односе у области одбране”, истакао је министар Шутановац.

Министар одбране Драган Шутановац је такоће нагласио да су министри одбране земаља југоисточне Европе, учесници регионалне конференције у Анталији, подржали став Србије да се кроз дијалог дође до решења кризе на Косову и Метохији.