Printer Friendly Version ПОСЕТА МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ ДУШАНА ПЕТРОВИЋА РЕПУБЛИЦИ ТУРСКОЈ @ 18 March 2013 03:53 PM

28. септембар 2011.

Министар пољопривреде Душан Петровић предводио је данас делегацију министарства пољопривреде која је боравила у једнодневној службеној посети Републици Турској.

Министар Петровић је на састанку са министром пољопривреде Турске Мехметом Мехди Екером, коме је присуствовао амбасадор Спасојевић, разговарао о могућностима унапрећења сарадње у области пољопривреде између две земље. На састанку су препознате области у којима постоји потенцијал за сарадњу и разматрани су њени модалитети.


Након састанка, министри Петровић и Екер су потписали Меморандум о сарадњи у области пољопривреде између Републике Србије и Републике Турске. Оба министра су након потписивања Меморандума изразили задовољство што је на овај начин озваничена сарадња два министарства и изразили уверење да ће тиме значајно допринети унапређењу свеукупних билатералних односа две земље.

Након потписивања Меморандума, одржан је иницијални састанак заједничког комитета два министарства, који ће бити задужен за операционализацију будуће сарадње.
Чланови наше делегације су обишли Институ за месо и рибу Турске и упознали се са потенцијалима и начином и организацијом рада те установе.

Министар Петровић је у оквиру посете Анкари положио венац на гроб оснивача модерне турске државе, Кемала Мустафе Ататурка.