Printer Friendly Version АМБАСАДОР СПАСОЈЕВИЋ ПОСЕТИО УНИЈУ ПРИВРЕДНИХ КОМОРА ТУРСКЕ (TOBB) @ 18 March 2013 03:46 PM

20. јун 2011.

Амбасадор Спасојевић је данас одржао састанак са Рифатом Хисарџиклиоглуом, председником Уније привредних комора Турске (TOBB), најутицајнијом пословном асоцијацијом у Турској.

У разговору су размотрени потенцијали привредно-економске билатералне сарадње Србије и Турске. Председник TOBB-а  Хисарџиклиоглу изразио je  апсолутну спремност да инстутуција којој је начелу, са својих 365 чланова, регионалних и локалних комора, чији чланови представљају основну снагу турске економије, у пуној мери да допринос унапређењу билатералне економске сарадње.

Саговорници су се сложили да билатерална економска сарадња није у складу са високим нивоом политичких односа и да постоји значајан простор за њено унапређење у складу са потенцијалима две земље. У том контексту, од великог значаја је добра сарадња TOBB-а и Привредне коморе Србије.

Разговору је присуствовао и Александар Међедовић, председник српско-турског пословног савета у Организацији за међународне економске односе Турске (DEIK) која делује у оквиру TOBB-а.