Printer Friendly Version ПРОМОЦИЈА ТУРСКОГ ИЗДАЊА КЊИГЕ ''ХАМАМ БАЛКАНИЈА'' У РЕЗИДЕНЦИЈИ АМБАСАДОРА СПАСОЈЕВИЋА @ 18 March 2013 03:45 PM

07. јун 2011.

Представљање турског издања књиге ``Хамам Балканија`` нашег писца Владислава Бајаца одржано je вечерас у резиденцији амбасадора, у присуству аутора.

Пријему je присуствовало преко 70 званица, међу којима високе званице из Министрства културе и туризма (заменик министра и изасланик министра), Министарства спољних послова, заменик директора ТИКА, ген. секретар Подсекретаријата за ЕУ Кабинета премијера, представници Директората за информисање Кабинета премијера,  дипломатског кора,  универзитета у Анкари,  културног живота Анкаре и медија.



Амбасадор Спасојевић је изразио велико задовољство што је у прилици да буде домаћин овако значајног догаћаја за афирмисање српске културе у Турској и истакао да промоција прве књиге савремене српске књижевности преведене на турски језик представља значајан допринос унапређењу билатералне културне сарадње. Амбасадор је поручио да је развијање културне сарадње један од најбитнијих мостова сарадње две земље.

Аутор, Бладислав Бајец је присутнима прочитао одломке из своје књиге и одговарао на питања присутних званица, не само о ''Хамам Балканији'' већ и о многим питањима везаним за културну сцену у Србији и историјске и културне везе Србије и Турске.

У оквиру промовисања књиге ``Хамам Балканија`` у Турској, одржана је промоција и у Истанбулу (палата Чираган), 03. 06. 2011. године, којој су присуствовали амбасадор Спасојевић и генерални конзул Прцовић.