Printer Friendly Version АМБАСАДОР СПАСОЈЕВИЋ ПОСЕТИО МЕЂУНАРОДНИ ИНСТИТУТ ЗА СТРАТЕШКА ИСТРАЖИВАЊА (USAK) @ 18 March 2013 03:42 PM

21. мај 2011.

Амбасадор Спасојевић посетио је данас Међународни институт за стратешка истраживања (USAK). У разговору са руководством и водећим истраживачима упознао се са радом ове, у Турској изузетно утицајне независне установе која се бави анализом међународне политике са посебним аспектом на рефлексије на Турску.

Међународни институт за стратешка истраживања (USAK) је основан 2004. године, али је у кратком временском интервалу брзо изградио велики углед и утицај и представља релевантан извор информисања за политичке и академске кругове у Турској.

Саговорници су у рaзговору изразили интересовање за ситуацију на Балкану и актуелни тренутак српско-турских билатералних односа.
Амбасадор Спасојевић је нагласио да Амбасада Србије у Анкари жели да сарађује, не само са Међународним институт за стратешка истраживања (USAK), већ са свим релевантним институцијама и представницима НВО сектора у Турској.