| |     Türkçe | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00
Празници

Адреса
Yazanlar Sokak No. 1
06691 Kavaklidere, Анкара
Република Турска

Tелефон:  + 90312 / 426-02-36 Локација/Мапа
Телефон:  + 90312 / 426-24-32 Конзуларна надлежност
Факс:        + 90312 / 427-83-45 Почасни конзули
E-mail: embserank@gmail.com Интернет сајт: http://www.ankara.mfa.gov.rs

 


 
ЗАПИСНИК О ОТВОРАЊУ ПОНУДА И ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА / RECORD OF OPENING OF BIDS AND THE DECISION ON THE CONTRACT AWARD

ЗАПИСНИК О ОТВАРАЊУ ПОНУДА  /  RECORD ON OPENING OF BIDS

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА  /  DECISION ON THE CONTRACT AWARD


ПОНОВО УВЕДЕНЕ ВИЗЕ ЗА ИРАНСКЕ ДРЖАВЉАНЕ

Према одлуци донетој 8. октобра 2018 на седници владе РС престаје да важи „Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран“. Одлука ступа на снагу 17.10.2018. године и од тог датума свим држављанима ИР Иран, носциоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србији виза је потребна.


 
 
ИЗЛАГАЊЕ У ИНДУСТРИЈСКОЈ КОМОРИ АНКАРЕ

Амбасадор З. Mарковић је на позив Индустријске коморе Анкаре, имао излагање на тему „инвестиције и економске могућности у Србији“, које организовано у оквиру „Дана Србије“. Његово излагање је пратило и излагање Исмаила Боздемира, начелника дирекције у Министарству трговине Р.Турске на тему „Пословне могућности за турске компаније у Србији“ и Енвера Али Кулеохлуа, помоћника генералног директора компаније „Биоанализе“ на тему „Водити послове у Србији“.

Презентацији је присуствовало преко 30 представника турских компанија, чланица ове асоцијације, од којих 8 из области грађевинарства и 6 из области електронике и ИТ сектора.


Отварање Гранд Истанбул аеродрома

На позив председника Реџепа Тајипа Ердогана, Председник Републике Србије Александар Вучић је присуствовао отварању новог аеродрома у Истанбулу. Гранд Истанбул Аеродром ће, по окончању радова, представљати највећи аеродром на свету.

На маргини ове свечаности, ПР Вучић је имао одвојени сусрет са ПР Ердоганом, где је још једном потврђено пријатељство између две земље и разматране су могућности за даље продубљивање билатералне сарадње, као и могућности за нове инвестиције Турске у Републици Србији.


КОНЗУЛАРНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ТУРСКЕ

У Анкари су одржане конзуларне консултације између између представника Србије и Турске, ПМСП Амбасадора Аце Јовановића, и Генералног Директора за конзуларне послове МИП РТ, Мехмет Самсара.

На консултацијама је разматрано актуелно стање конзуларних односа, као и могућности за проширење правног оквира сарадње. Како су политички односи између две државе на највишем нивоу, постоје сви предуслови да се сарадња продуби. Обе стране су изразиле изузетно задовољство радом Амбасаде Р. Србије у Анкари, као и Амбасаде Р. Турске у Београду. Консулатцијама је присуствовао и Амбасадор РС у Анкари, Зоран Марковић.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова