| |     Türkçe | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00
Празници

Адреса
Yazanlar Sokak No. 1
06691 Kavaklidere, Анкара
Република Турска

Tелефон:  + 90312 / 426-02-36 Локација/Мапа
Телефон:  + 90312 / 426-24-32 Конзуларна надлежност
Факс:        + 90312 / 427-83-45 Почасни конзули
E-mail: embserank@gmail.com Интернет сајт: http://www.ankara.mfa.gov.rs

 


 
ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ САЈАМ У ИЗМИРУ, СЕПТЕМБAR 2018. - ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ И ДОСТАВА КОНКУРСНE ДОКУМЕНТАЦИЈЕ / IZMIR INTERNATIONAL FAIR, SEPTEMBER, 2018 - AN INVITATION TO BID AND BIDDING DOSSIER

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА / BIDDING DOSSIER

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ / INVITATION ТO BID

ПОЈАШЊЕЊЕ / CLARIFICATION

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ


ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА / DECISION ON AWARDING THE CONTRACT

Одлука о додели УговораDecision on Awarding the Contract


 
 
11. међународно такмичење у моделарству

У недељу, 9 септембра, у Анкари, у простору реномиране компаније наменске индустрије Турске ФНСС одржан је 11. међународно такмичење у моделарству везаном за војна возила (11. Armor Modeling Show). На овом такмичењу, учешће је узео и амбасадор Зоран Марковић са својим моделом, који је и награђен.

 

   


Потпредседник владе и министар Љајић на отварању сајма у Изимру

87. међународни сајам у Измиру отворен је 7 семптембра ове године, а на самом отварању присуствовали су председник парламента Јилдирим, министарка трговине Пекчан, министар туризма Ерсој, гувернер и градоначелник Измира, као и представници локалних власти. Испред Р. Србије на отварању су били присутни ППВ и МТТТ Љајић, министар просвете Шарчевић, представници ТОС-а, амбасадор Зоран Марковић и почасни конзул РС у Измиру М. Абдурак.

Главна идеја партнерског сајма јесте потреба за продубљивањем међусобне сарадње, посебно на пољу науке и технологије, у циљу проспетирета обе земље. Спрски штанд је заузео упечатљиво место на сајму, а само присуство КУД Коло је привукло много посетилаца.

 

Овом прилико одржан је још један билатерални састанак између ППВ и МТТТ Љајића и министарке трговине Пекчан. Теме разговора су биле везане за споровођење споразума о трговини између две земље и унапређење економске сарадње.


Министар просвете Младен Шарчевић на 87 међународном сајму у Измиру

Министар просвете РС Младен Шарчевић је током свог боравка у Измиру имао низ активности у циљу промоције нашег високошколског система, те се састао са рекоторима два највећа универзитета у Измиру „9 септембар“ и „Еге“, као и са консултантском компанијом ЕДУНОВА. На овим сусретима представљене су могућности које образовни систем Р. Србије пружа страним студентима заинтересованим са студирање у Србији. Интересовање за интензивирање сарадње у овој области је обострано. Министар Шарчевић је такође све присутне упознао и да чињеницом да је катедра за турски језик све више заступљена у наставним програмима нашег образовног система, као и наше интересовање да се на Филолошким факултетима у Р. Турској отвори катедра за спски језик. Спремност за продубљивање сарадње у области науке и образовања, посебно технологије, била је једна од водећих тема сајма у Измиру.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова