| |     Türkçe | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00
Празници

Адреса
Yazanlar Sokak No. 1
06691 Kavaklidere, Анкара
Република Турска

Tелефон:  + 90312 / 426-02-36 Локација/Мапа

Телефон:  + 90312 / 426-24-32

хитни позиви: +90533 / 483 32 07

Конзуларна надлежност
Факс:        + 90312 / 427-83-45 Почасни конзули
E-mail: embserank@gmail.com Интернет сајт: http://www.ankara.mfa.gov.rs

 


 
ТЕЛЕФОН ЗА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ / ACİL DURUMDA TELEFON NUMARAMIZ / NUMBER FOR EMERGENCY CASE

Број за хитне позиве који ће бити активан 24/7 / Emergency calls number that will be active 24/7 / Acil arama numaralarının 7/24 aktif olması hat +90 533 483 32 07


ИНФОРМАЦИЈА О ИЗДАВАЊУ ВИЗА РАДНИЦИМА СТРАНИХ КОМПАНИЈА КОЈИ ДОЛАЗЕ НА РАД У СРБИЈУ

Уколико страни држављани планирају да пословно бораве у Србији у перидоу не дужем од 90 дана подноси се захтев за издавање визе типа Ц. Уколико је планирано запошљавање странаца са посебним условима рада за који му јепотребна радна дозвола а мора бити у складу са прописима који уређују запошљавање странаца. Уколико ће укупни боравак ће бити мањи од 90 дана, из разлога изадавања радне дозволе, предуслов је одобрење визе типа Д за улазак у Србију.


 
 
Рагби клуб Раднички Нови Београд у Анкари

У суботу 01. јуна 2019. одржана је финална утакмица Балканског првенства између рагби тимова Аnkara Phrygians и Радничког Нови Београд.  Покровитељ овог догађаја била је Британска амбасада у Анкари, а саму утакмицу отворио је амбасадор Србије Зоран Марковић.

Овај догађај још једном је потврдио интензитет односа две земље на свим нивоима, поготово имајући у виду ангажман Рагби федерације Србије која је дала несебичан допринос у промоцији овог спорта и у Турској.


ЈУГОМ ДО АУСТРАЛИЈЕ – НИНО И ИРИНА

Нинослав Трајковић из Бечеја упустио се у нову хуманитарну авантуру под називом „Југом до Аустралије“. Како на свом путу пролази кроз 15 различитих држава, друга станица била је Турска, и посетио нас је у Амбасади у Анкари. Током свог путовања кроз Турску видео је Истанбул, Анкару, Слано језеро и Кападокију. Био је гост у Анкари више дана чекајући визу за Иран. У наставку свог путовања проћиће кроз Грузију, Азербејџан, Иран, Туркменистан, Авганистан, Пакистан, Индију, Бангладеш, Мјанмар, Тајланд, Камбоџу, Вијетнам и на крају Аустралију.

 

Желимо Нину и Ирини пуно среће на предстојећој авантури!


ПОСЕТА ОРГАНИЗАЦИЈЕ БАКИДЕР

Амбасада је организовала мали скуп са Алијансом балканских култура (БАКИДЕР) ради унапређења сарадње и подржавања младих у свом циљу. Бакидеир је невладина организација основана јануара 2017.године са циљем да ојача већ постојеће везе између народа Балкана и Турске, и покаже да етничке, верске, и друге разлике нису камен спотицања већ предност коју треба искористи, а Амбасада је ту да подржи младе људе и такве идеје.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова